Hoppa till textinnehållet

Betala räkningar i internetbanken och appen

Woman working on computer while eating a salad

Vill du undvika att stå i kö för att betala dina räkningar och dessutom slippa betala en avgift för varje räkning? Läs mer om olika sätt att betala dina räkningar i internetbanken och appen. Enkelt, snabbt och billigt!

Betalningslösningar

 • Autogiro

  Med autogiro dras betalningen automatiskt på rätt dag. Ett enkelt sätt att betala återkommande räkningar som till exempel hyran och telefonräkningen.

  Autogiro
 • e-faktura

  Med e-faktura får du räkningarna samlade i internetbanken, vilket ger dig bättre överblick över ekonomin.

  e-faktura
 • Girobetalning

  Girobetalning är ett enkelt sätt att betala räkningar till både Bankgiro och PlusGiro. Du slipper stå i kö på banken och kan betala dina räkningar hemma i lugn och ro.

  Girobetalning
 • Autobetalning

  e-faktura med autobetalning är ett miljövänligt, säkert och enkelt sätt att få och betala räkningar. När du valt autobetalning kommer e-fakturans belopp att betalas utan att du behöver godkänna varje betalning.

  Autobetalning
 • Internetbetalning

  Betala räkningar när och var du vill. Du kan lägga in betalningarna i förväg och ange datum när betalningen ska utföras. Du får en bra överblick och koll på både kommande och genomförda betalningar.

  Internetbetalning

OCR-nummer

För att mottagaren ska kunna identifiera din betalning behöver du ange OCR-numret när du betalar en räkning. OCR-numret är ett referensnummer som du vanligen hittar längst ner på inbetalningskortet/fakturan. Det är viktigt att du anger rätt siffror när du knappar in betalningen i internetbanken/appen. Om du gör din betalning i appen så kan du använda vår OCR-skanner så slipper du skriva in OCR-numret själv.