Meny
Sponsring
Projekt

Vårt samhällsengagemang

Vi investerar i framtiden

Vi är en sparbank och ägs av en stiftelse. En del av bankens vinst går till stiftelsen, som låter pengarna gå tillbaka till lokalsamhället där sparbanken verkar – alltså till Katrineholm, Flen, Vingåker, Nyköping och Oxelösunds kommuner. Resten av vinsten används till att säkra att våra privat- och företagskunder långsiktigt har en stark, lokal bank att vända sig till. 

Vi stöttar ungdomsverksamheter, utbildning, idrott, kultur, miljö och näringsliv. Som kund hos oss är du en del av det lokala kretsloppet och bidrar till ett Sörmland som är attraktivt att besöka, bo och verka i.

Som sparbank gillar vi när besluten fattas så lokalt som möjligt. Därför har vi två regionala marknadsråd, ett i Nyköping och Oxelösund och ett i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Redlocker

Gratis mensskydd nu även till föreningar!

Nu utökar Sörmlands Sparbank erbjudandet om gratis mensskydd till att gälla inte bara alla skolor i vårt verksamhetsområde utan även till alla föreningar.

Det är en fråga om jämställdhet!

Nu lyfter vi med Framgångsfabriken

Vi lyfter det lokala näringslivet med Framgångsfabriken, en satsning i Sörmland, som utvecklar såväl företagsledare som företag. 

Vi delar ut Sparbankshjärtan

Sörmlands Sparbanks medarbetare har möjlighet att vara med och stötta valfri förening eller organisation som medarbetarens hjärta brinner lite extra för.

Vill du starta ett eget företag i sommar

Sörmlands Sparbank medverkar i konceptet Ung Drive i sommar som gör det möjligt för dig som är 15–18 år att få testa på och förverkliga dina drömmar genom att starta ett eget företag under sommarlovet. Låter det kul? Ansök innan den 30 april.

Rädda liv tillsammans med Sörmlands Sparbank

Vid oväntade hjärtstopp är minuterna livsviktiga. Nu ger Sörmlands Sparbank föreningar i vårt verksamhetsområde möjlighet att ansöka om bidrag till inköp av en hjärtstartare. Bidraget kan även täcka HLR-utbildning.

Alla ideella föreningar kan söka pengar för att köpa en hjärtstartare och även för utbildning i HLR, hjärt- och lungräddning. 

Ansökan är nu stängd men snart kommer information om vilka föreningar som har fått pengar till hjärtstartare och utbildning.

Boka en föreläsare till din skola

Att ständigt lära sig nya saker är nyckeln till  personlig utveckling.

Illustration av en hand som håller några mynt och bredvid handen är där en miniräknare

Veckopengen är viktigt

Vi vet att barn som lär sig om pengar har större chans att få en sund och hållbar ekonomi som vuxna. 

Wallet

Extra stöd till ideella föreningar

Vi vet att det är tufft för många föreningar just nu. Därför har vi valt att ge ett extra stöd till 40 föreningar i vår del av Sörmland

Banken delar ut idrottsledarstipendium

Idrottsledarstipendium à 10 000 kr delar Sörmlands Sparbank ut till 10 idrottsledare som engagerat sig i barn- och ungdomsidrotten inom vårt verksamhetsområde. 

Sponsring eller bidrag?

Vi vet att det ibland kan vara svårt att veta om din förening ska söka sponsring eller bidrag från vårt samhällsengagemang. Här kan du få hjälp!

Ladda ner Sörmlands Sparbanks logotype

För oss är det viktigt att synas tillsammans med er när ni informerar om ert projekt eller er verksamhet. I första hand vill vi att Sörmlands Sparbanks logotype används