Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Har du bolån hos annan bank? Ge oss chansen att räkna på ditt bolån

Har du bolån hos annan bank och vill se om du kan få en bättre ränta? Börja med att kontakt oss för att få ett individuellt erbjudande, utan att binda dig till något. Väljer du att flytta dina bolån till oss, så hjälper vi till med att flytta ditt nuvarande lån.

Prata bolån med oss

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss och prata bolån. Runt om på våra kontor i Sörmland ser vi fram emot att få träffa dig. 

  • Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter nedan
  • Ring oss på 0771-350 350 alla vardagar mellan 8-18
  • Skicka meddelande i internetbanken, för dig som är kund

Varför ska jag flytta min bolån?

Du kan sänka räntan

Genom att flytta dina bolån kan du eventuellt få en lägre ränta. Vi erbjuder alltid individuell bolåneränta. 

Möjlighet till att samla din ekonomi på ett ställe

Du får en bra överblick över hela din ekonomi. Via appen och internetbanken har du kolla på dina lån och ditt sparande, samtidigt som du kan betala räkningar smidigt och enkelt. 

Rådgivning anpassad efter din livssituation

Vi sätter din livssituation och ekonomi i fokus och ger personlig rådgivning hur du på bästa sätt skapar en trygghet för dig och din familj. 

Ska du köpa bostad?

Miniräknare, hand som håller i mynt

1. Räkna på ditt bolån

Börja med att räkna ut hur mycket du kan låna och vad det kommer att kosta dig.

Dokument med en grön bock, ett hus

2. Skaffa lånelöfte

När du vet hur mycket du vill låna kan du ansöka om lånelöfte. Du får besked direkt.

Mobil, signerat kontrakt

3. Du har hittat en bostad

När du hittat en bostad och vunnit budgivningen ansöker du om bolån innan du skriver på kontraktet.

Tillsammans gör vi Sörmland ännu bättre

När du lånar sörmländskt stannar pengarna i Sörmland. Sörmlands Sparbank ägs nämligen av en stiftelse som ser till att överskottet kommer till nytta på de orter vi har våra kontor – Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker. På så sätt bidrar vi tillsammans att utveckla Sörmland till att vara attraktivt att besöka, leva och verka i.

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,69 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 2024-05-10), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,84 % (ej Nyckelkund 5,85 %).

  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 408 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 424 871 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.