Hur ser bostadsmarknaden i Sörmland ut?
– Den är glödhet just nu, det säljs otroligt mycket och det byggs väldigt mycket nyproduktion. Om vi kikar tillbaka från början av 2020 då pandemin kom, så har marknaden bara blivit ännu hetare. Det är högt tryck på både sommarhus och permanentbostad.

Är det många objekt ute?
– Efterfrågan är större än antalet objekt just nu. Samtidigt finns det fler objekt än de som visas på Hemnet, där har utbudet minskat men vi hittar ändå våra köpare och säljare trots allt, så det gäller att hålla koll på olika mäklarsidor.

Vad efterfrågas på bostadsmarknaden?
– Det är både lägenhet och hus. Här i Katrineholm och Sörmland i stort är det framförallt hårt tryck på småhus och villor. I och med pandemin när många jobbar hemifrån och väljer att spendera mer tid hemma, så märker många att man till exempel saknar det där extrautrymmet som man kan inreda till ett hemmakontor. Då vill man köpa större, eller renovera. Det renoveras otroligt mycket nu, det märks även hos bygghandeln.

Vad är bästa tipsen för den som ska sälja?
– Förbered alltid i god tid, det brukar jag förespråka. Plåta upp invändigt tidigt för att kunna förbereda och marknadsföra det på ett bra sätt, sen kan man alltid ta exteriörbilderna senare om det är så att vädret är tråkigt. Men jag brukar säga att det inte finns någon rätt tid att sälja en bostad, utan skapar man rätt förutsättning för objektet så säljs det oavsett. Marknaden för säljarna är otroligt bra i det läget vi befinner oss idag. Ska man avyttra något så är det kanske läget att göra det nu.

Vilka är bästa tipsen för den som ska köpa?
– Håll gärna en god kontakt med de lokala mäklarna, kolla runt på exempelvis vår webbsida. Många objekt kommer som sagt aldrig ut på Hemnet utan annonseras bara direkt på mäklarsidorna. Hos oss kan man anmäla sitt intresse så kan vi skapa en bostadsbevakning, därmed hamnar man i vårt gedigna spekulantregister.