För fjortonde året i rad arrangerade IFK Nyköping och Nyköpings BIS friidrott sportlägret på Rosvalla där barn i låg- och mellanstadieåldern får chansen att pröva på nya sporter. Lägret lockade 389 barn.

– Det är fantastiskt att få ge barnen möjligheten att testa på olika sporter under lägret och samtidigt en jättebra chans för klubbarna att visa sina verksamheter så barnen kan få upp ögonen för just deras sporter, säger Stefan Fredriksson, IFK Nyköpings dåvarande klubbchef och arrangör för sportlägret.

Dagarna börjar med en huvudaktivitet på förmiddagarna och efter lunch får deltagarna testa olika sporter som de valt i förväg. De kan välja mellan fler än 30 olika sporter, bland annat vattenskidåkning, kanot, boxning, innebandy, friidrott och padel.

Maja Aronsson, 11, var en av deltagarna på lägret. Hon tycker det är kul att få testa nya sporter, och som huvudaktivitet hade hon valt fotboll som hon även spelar på fritiden.

– Jag ska pröva cheerleading, curling och pingis för det har jag aldrig testat tidigare så det känns kul. Men det absolut roligaste med sportlägret tycker jag är att få vara med alla vänner, både de jag kände sedan tidigare och de nya jag fått under veckan, säger hon i en paus.

Linus Hardö var ledare på sportlägret för tredje året. Hon hade ett helt gäng med glada barn runt sig på friidrottsarenan, när det testades längdhopp, stavhopp och andra grenar.

– Det är kul och barnen ger mig så mycket glädje och så är det bra att de får röra på sig här, säger han och skrattar åt barnen som busar och jagar honom.