I den extrema situation vi just nu befinner oss i möter banken dagligen privat- och företagskunder som påverkas av effekterna av covid-19. Företag med likviditetsproblem och privatpersoner som varslas om uppsägning är särskilt utsatta. Sörmlands Sparbank har en viktig roll i Sörmland och för oss är det självklart att på olika sätt hjälpa de kunder som drabbats ekonomiskt. Från och med idag erbjuder vi därför amorteringslättnader för våra privat- och företagskunder.

Vi befinner oss nu i en extrem situation vars konsekvenser är svåra att överblicka. Vi ser redan att sörmländska företag påverkas och att många av dem upplever stora likviditetsproblem. Det har lett till flera varsel om uppsägning, vilket i sin tur slår mot de anställdas privatekonomi.

‒ Till våra kunder vill vi säga att vi finns här för er. Sörmlands Sparbank tar era utmaningar på allvar och vi arbetar intensivt med att ta fram lösningar som kan bidra till att hjälpa er. Från och med idag den 19 mars inför vi amorteringslättnader för både privat- och företagskund, säger Sören Schelander, vd för Sörmlands Sparbank.

Så här gör du som privatperson
Som privatkund hos oss kan du ansöka om amorteringsbefrielse upp till sex månader för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19. Ränta betalas som vanligt. 

> Ansök om amorteringsbefrielse för privatkunder

Amorteringslättnader för företagskunder
Företagskunder som märker av effekter på sin verksamhet och har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19 kan ansöka om amorteringsbefrielse på sina krediter i upp till sex månader. Ränta betalas som vanligt. 

> Ansök om amorteringsbefrielse för företagskunder