Hoppa till textinnehållet

påverkas du som bankkund av Corona

Coronaviruset förändrar hela tiden läget – både på börsen men också genom beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas. 

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Både hushåll och företagare känner oro och många har fått börja tänka på morgondagen på ett nytt sätt. Men hur klarar vi en lågkonjuktur - och hur rustar man sig för tuffare tider? 

Family close together.

Nu kan du ansöka om amorteringsbefrielse

Du som privatkund har nu möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19.

Women Couple with moving boxes.

Sparbankens stödfond

En extraordinär situation kräver extraordinära insatser. För att stötta lokala företag och föreningar har Sörmlands Sparbank inrättat en särskild stödfond. Företag i Katrineholm, Flen, Vingåker, Nyköping och Oxelösund erbjuds kostnadsfri rådgivning och föreningar som förlorat intäkter kan få ekonomisk hjälp.

logga för sparbankens stödfond

Vad händer med bostadsmarknaden?

Arbetslöshet som spås stiga och en allmän sättning i ekonomin som spår av coronakrisen. Hur påverkar det utvecklingen på bostadsmarknaden?

Vad händer med boräntorna?

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjukturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?

Vi finns här för dig om du behöver oss!

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina bankärenden via internetbanken, appar eller telefon.

Family chilling in the sofa.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka nu.

Woman using her laptop at a coffee shop.

Smarta apptips för en enklare vardag

För att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor och istället använda vår app eller vår internetbank för att göra dina banktjänster.
 

Mother with two children looking at different devices.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Mer information

Utökade öppettider för dig som tillhör någon riskgrupp

Tillhör du någon av riskgrupperna? Vi öppnar nu bankkontoren tidigare på tisdagar och torsdagar för att du ska kunna uträtta dina bankärenden utan trängsel och köande.
 

Vi vädjar till övriga kunder att respektera att ovanstående öppettider är reserverade för äldre och övriga riskgrupper.

Tillfälligt kontantfritt

Vi har tillfälligt tagit bort kontanthanteringen i banken. Behöver du ta ut eller sätta in kontanter, använder du enklast någon av  uttags- och insättningsautomaterna.

Följ oss våra sociala medier och håll koll vår hemsida

Det är dessa kanaler vi använder för att snabbast nå ut med information till våra kunder.

Börsoro? Här är våra råd

Känner du oro för hur det går på börsen? Vår privatekonom Arturo Arques ger sina tips och råd för hur du kan tänka.

Stöd till företag i Coronavirusets spår

Många företag kommer att påverkas. För att mildra effekterna har regeringen lagt fram några förslag.