Hoppa till textinnehållet

Vi samarbetar med Ung företagsamhet

Three women having lunch and looking at a smart phone.

Framtidens entreprenörer finns bland dagens unga! Därför stöttar vi Ung Företagsamhet i Sörmland. Elever som driver UF-företag får bland annat kostnadsfritt de tjänster som behövs för att sköta företagets ekonomi - företagskonto, Swish, appen för företag, internetbanken för företag, telefonbanken självbetjäning och bankgiro.*

 

Först lite juridik

 

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen med oss. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande”.

Kom igång

1. Checklista

Förbered er inför UF-företagandet genom att läsa vår checklista.

2. Beställ tjänster

Här fyller ni i era uppgifter, så förbereder vi UF-företagets konto och de banktjänster som ni önskar. Efter två veckor är ni välkomna till banken.

3. Möte med banken

Till mötet ska ni ta med er:
 

Mer information

Bra att veta

Mer informaion om fullmakt, protokoll och avslutande av UF-företaget.

* För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 900kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) - 400 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar - 500 kr/år. Swish för företag - 2 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken. Se prislista företag på webbplatsen.