Vi älskar Sörmland. Det avspeglar sig i allt vi gör; i det dagliga arbetet för att hjälpa människor och företag i Sörmland att växa, i våra högt uppsatta hållbarhetsmål och i alla de lokala projekt – stora som små – som vi väljer att vara en del av.

Men vi kan såklart inte lyfta Sörmland själva. Runt om i våra fem sörmländska kommuner finns det otroligt många eldsjälar som brinner för Sörmland och jobbar för att vår del av länet ska bli ännu bättre att bo, leva och verka i. För att lyfta fram det viktiga arbete som dessa eldsjälar och ambassadörer gör är Sörmlands Sparbank varje år med och delar ut flera olika priser och stipendier.

Här kommer en hyllning till några av de eldsjälar som har prisats under hösten 2021:

Årets Eldsjäl, Katrineholm: Elisabeth Skoog

Elisabeth är välkänd i fotbollskretsar och motiveringen när hon tilldelades utmärkelsen Årets eldsjäl löd: ”Med ett långvarigt engagemang i DFK Värmbol har Elisabeth Skoog varit en huvudperson i föreningen. Med ett brinnande intresse för damfotboll har hon alltid funnits i bakgrunden och bidragit till föreningens utveckling.”

Priset, som har delats ut sedan 2013, ska gå till en förebild och drivkraft för lokala utvecklingsmöjligheter till gagn för Katrineholmsborna. I år delades det ut av Sparbankens marknads- och kommunikationschef Anna Falk under Katrineholmsgalan den 23 oktober.

Vid samma tillfälle prisades låtskrivaren och musikern Sören ”Sulo” Karlsson som Årets Ambassadör, en utmärkelse som uppmärksammar företrädare och marknadsförare som gör Katrineholm känt i omvärlden.

Stort grattis, båda två!

Årets Stöttepelare i Vingåkers kommun: Kenneth Karlsson, KC Jord & Skog AB

Utmärkelsen Årets stöttepelare i Vingåkers kommun gick i år till Kenneth Karlsson, KC Jord & Skog AB, med motiveringen: ”Med en stor uthållighet och bred kunskap inom skogsnäringen har KC Jord och Skog med Kenneth Karlsson vid rodret varit ett stort stöd för Vingåkersbygdens skogsägare under flera decennier. Med en drivkraft att ständigt bli bättre har KC Jord och Skogs utveckling spillt över på både anställda och kunder. Kenneth är ständigt öppen för dialog och har varit en stöttepelare och bollplank till berörda. Han bidrar till en aktiv och levande landsbygd, vilket gör honom till en mycket välförtjänt pristagare till Årets Stöttepelare i Vingåker 2021.”

Priset ska uppmärksamma företagare med uthållighet och professionalism, som bidrar till att hålla Vingåkers kommun levande och aktiv. Sörmlands Sparbank har varit stolt samarbetspartner till utmärkelsen sedan 2013 och bankens företagsrådgivare Jim Lindström överraskade den 10 november vinnaren med prischeck, blommor och diplom, tillsammans med Anneli Bengtsson, kommunalråd, och Susanna Oom Samuelson.

Grattis Kenneth Karlsson, och grattis Vingåker som har en riktig eldsjäl i kommunen!

Sörmlands Sparbanks kulturpris 2021: Fred Sjöberg

Årets kulturpris tilldelades Fred Sjöberg, kulturskolechef i Vingåkers kommun, med motiveringen: ”Med inspiration från hela världen, tar Vingåker klivet ut i den. För att sprida kulturen och skapa engagemang, med nyfikna ungdomar hos skickliga lärare, krävs en skicklig dirigent. Resultatet märks i det ökade intresset! Kan man verkligen göra medicinsk vetenskap med konstnärliga uttryck? Kan man verkligen få en tv-sänd julkonsert till Vingåker? Från fräna frön till fullvuxen blåsorkester, kulturen i Vingåker spirar! Kultur är inte livsviktigt – det är mycket viktigare än så! Sörmlands Sparbanks Kulturpris 2021 går till Fred Sjöberg!”

Priset, som instiftades 2018, uppmärksammar engagerande personer eller organisationer inom kulturlivet som berikat, stimulerat eller utfört en värdefull kulturgärning i den region där Sörmlands Sparbank verkar.

Priset delades ut av Bo Ljungström, styrelseledamot och ledamot i Sparbankens marknadsråd i Vingåker, under Litterär Afton i Katrineholm den 14 november.

Läs mer om Sörmlands Sparbanks kulturpris HÄR.